Galeria Whisky

SZKOLENIA BARMAŃSKIE



Warsztaty „Anatomia Smaku” to podróż w głąb świata spirytualiów.

 

W trakcie szkolenia:

  • W czasie szkolenia poświęcamy uwagę rozwijaniu umiejętności sensorycznych. Pozwalamy zrozumieć istotę smaku i różnicę pomiędzy poszczególnymi alkoholami
  • Spotkanie ma charakter warsztatowy dlatego uczestnicy pracują na próbkach aromatycznych z "kartami technicznymi”. Tak uczą się budować swój bank aromatów, potrzebny do sprecyzowanej oceny sensorycznej
  • Uczestnicy biorą udział w eksperymencie dotyczącym sensoryki i zdolności oceny smaku
  • Trenujemy sztukę degustacji i omawiamy skąd się bierze barwa, aromat i smak alkoholu
  • Uczestnicy mają okazję do „ degustacji porównawczej pomiędzy alkoholami w tej samej grupie towarowej
  • Uczymy jak korzystać z „map smaku” i utrwalać wiedzę na temat degustowanych alkoholi
  • Ponad to porównują różnicę pomiędzy poszczególnymi grupami alkoholi, za pomocą degustacji porównawczej 6 produktów
 

Czas trwania szkolenia:

  • 4H
  • w tym 2 przerwy 10 min
 

Grupa docelowa

  • Barmani, Kelnerzy – wiek 20 – 25 lat. Osoby pracujące zarówno zawodowo jak i dorywczo. W dużej mierze studenci lub osoby, które właśnie przeszły na zawodowstwo. Zorientowani na podnoszenie własnych umiejętności, zdobywanie wiedzy. Barmani, którzy powoli zaczynają rozwijać swoją zajawkę za barem
  • Goście Specjalni – grupa osób zawodowo związana z gastronomią. Do niej zaliczamy, Menadżerów  - Kierowników Gastronomii, Szefów barów lokali nie współpracujących do tej pory z Galerią Whisky
  • Źródło grupy docelowej
    • Czołowe, miejskie cocktailbary, restauracje, bary hotelowe


zamknij [x]
Szanowni Państwo, w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.
zamknij [x]